Zijn dit de domste dieren ooit?

De volgende verhalen zijn allemaal domme (of bizarre) streken die dieren hebben uitgehaald. De verhalen komen van de dierenverzekeringen , het zijn allemaal claims die zij hebben binnen gekregen. In Amerika hebben ze nu een award bedacht (de Hambone Award) voor de meeste bizarre claim, hier een selectie van de domste claims. Op de website hier kun je stemmen welke van de huisdieren uiteindelijk naar huis gaat met de award voor ‘domste’ huisdier.

Mopshond eet 100 stenen

stenen in maagstenen in maag 2
Harley de Mopshond had blijkbaar honger, want hij is naar de dierenarts gebracht met 100 stenen in zijn buik. Harley had de steentjes binnen 2 minuten naar binnen gewerkt, toen zijn baasje met hem naar buiten ging poepte hij alleen maar steentjes uit. Gelukkig was een operatie niet nodig omdat de steentjes klein genoeg waren om uit te poepen!

Labrador hapt zich vast in blik bonen

labrador blik bonen
Gelukkig had het baasje van Labrador Stella Artois al op jonge leeftijd besloten dat een hondenverzekering verstandig was toen haar hond een steen had opgegeten. En verstandig was het, want dit was niet de laatste keer dat Stella besloot iets vreemds op te eten, in April van dit jaar besloot ze te beginnen aan een (dicht) blik bonen. Al snel bleef het blik hangen in de bek van Stella en kwam het niet meer los.

Chihuahua aangevallen door een uil

chihuahua aangevallen door uil
Deze claim komt niet omdat Chihuahua Chico dom is, maar bizar is het wel. Op een winter dag begint Chico buiten opeens te trillen, en al snel blijkt waarom, vanuit de lucht komt er een uil die Chico oppakt en meesleept door de sneeuw. Gelukkig wist de baas de riem stevig vast te houden en de uil af te schrikken.

En er zijn meer dieren die zijn aangevallen door vreemde andere dieren. Zo zit er bij de nominaties een dashond die is aangevallen door een zeemeeuw, een Labrador die is aangevallen door een otter (8x zo klein), een Mopshond die bijna blind werd door het gif van een Wandelende Tak

Maar niet alleen honden komen in de problemen, ook katten kunnen er wat van!

Kat springt op heet fornuis

kat eddyWat dacht je van Eddy de kat die al zijn pootjes verbrande toen hij terecht kwam op het hete hout oven. Zijn baasjes waren er van overtuigd dat de hitte er voor zou zorgen dat kat niet in de buurt zou komen, en dit was ook zo, totdat de vliegen kwamen. De kat zat achter een vlieg aan en eindigde zijn achtervolging met een grote sprong midden in de hout oven. Al zijn pootjes waren verbrand, gelukkig gaat het ondertussen alweer een stuk beter met Eddy.

Labrador eet Sprinkler

Toch maar even terug naar de honden, zo is er namelijk ook nog het verhaal van de 7 jaar oude Labrador (alweer die labradors!) Tobey die per ongeluk een sprinkler op at terwijl hij eigenlijk alleen wat water wilde drinken.

Andere gekke claims bij de verzekeringsmaatschappijen: de 15 jarige Jack Russell terrier die net te laat onder de automatische garagedeur door wilde kruipen, de 5 jaar oude Mastiff die net te dicht in de buurt kwam van een ezel en een flinke trap tegen zijn kop kreeg…

Het mooie van alle verhalen is wel dat alle dieren volledig zijn hersteld en dat de dierenverzekering het volledig bedrag van de dierenarts heeft betaald.

bron