Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Twijfel je of je een verzekering wilt afsluiten voor je huisdier? Niet zo gek natuurlijk, want een huisdierenverzekering kost behoorlijk wat geld. Je vraagt je waarschijnlijk af, is dat nou echt nodig zo’n verzekering? Wij zijn van mening dat het verstandig is om er eentje af te sluiten voor de meeste mensen, en zullen in dit artikel uitleggen waarom. Je zult voor jezelf moeten kiezen of het in jouw situatie verstandig is om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Medische zorg beter

Net zoals de medische zorg voor mensen, is de zorg voor huisdieren ook volop in ontwikkeling. We kunnen steeds meer doen om onze huisdieren een lang en gelukkig leven te geven. Natuurlijk kost dit wel geld. Tegenwoordig is het zeer gebruikelijk dat een ingreep meer dan €1.000 kost. Op de website van de verzekering van Petplan staan een aantal voorbeelden: een blaasgruisoperatie voor een kat €1.127, een fractuurbehandeling voor een herder €1.875, een Ierse Setter met oogproblemen €1.144. En als je al denkt dat dit duur is, dan schrik je pas echt van de bedragen die je kwijt bent voor een kat of hond die chronisch ziek is. Kijk eens naar dit plaatje hieronder, een hond met een allergie kan je zo €4.000 kosten.

chronische ziekte huisdieren

De kosten zijn natuurlijk de belangrijkste reden voor het afsluiten van een verzekering. Het kan natuurlijk heel goed zijn dat jouw huisdier deze zorg niet nodig heeft (gelukkig maar!), dan denk je aan het einde misschien, weggegooid geld! Maar stel dat je hond of kat wel ziek wordt, de meeste mensen zullen tot het gaatje gaan om hun vriendje de zorg te geven die ze nodig hebben. Maar ja, je moet er natuurlijk wel financieel toe in staat zijn. Een dierenverzekering geeft in deze gevallen financiële en mentale rust.

Waarom niet in een potje?

Je leest het vaak op de fora, ik stop liever ieder maand geld in een potje (lees spaarrekening) dan dat ik een huisdierenverzekering afsluit. In een ander artikel zijn we hier al eens op ingegaan. Als je kijkt naar de bedragen die behandelingen (kunnen) kosten dan zie je al snel dat er in je potje niet genoeg geld zit. Een verzekering kost tussen de €10 en €30 per maand. Als je hond na 1 jaar al iets markeert zit er zo’n €200 in je potje (als dat nog niet is opgegaan aan bezoekjes aan de DA). Een dure operatie kun je hier niet van betalen! Bedenk goed dat je de verzekering afsluit voor deze hoge kosten die je niet zomaar zelf kan betalen!

Heb je besloten om een huisdierenverzekering af te sluiten? Op dierenverzekeringinfo.nl vind je genoeg informatie om de verzekering te kiezen die het beste bij jouw, en je huisdier past. Lees vooral het artikel welke dierenverzekering goed door. Hier vind je tips over waar je op moet letten.